27 Mayıs 2015 Çarşamba

CALEB ve COLONEL'İN HİKAYESİ

Aşağıda izleyeceğiniz video, aynı trafik kazasında annesini ve kardeşlerini kaybeden, kendisi de ağır yaralanan Caleb'ın, Terapi Köpeği Colonel ile tanışması üzerine...


Colonel'in varlığı Caleb için motivasyon yaratıyor. Hastaneye gitmek Caleb için oyun parkına gitmek kadar eğlenceli hale geliyor. Colonel'in yumuşak tüylerine dokunmak, sıcaklığını hissetmek, onun dostluğunu kazanmak ve her hafta bu temiz kalpli dost ile buluşmaya gitmek... Ve sonunda tabii ki Caleb'ın iyileşme süreci hızlanıyor! :)

Terapi Köpeği Colonel, annesi ve kardeşlerini trafik kazasında yitirmiş bir çocuğun yaşam sevinci oluyor. Yaşam sevincini tekrar kazanan Caleb ise hızla iyileşiyor.

Bu video, Türkiye'de henüz yeni olan bir kavramın, "Terapi Köpeği" kavramının anlamını yaşamdan bir hikaye ile kısa, öz ve güçlü özetlemiş. Çocuklar için kitaplar yazıyorum ama bunu kelimeye dökmekte zorlanabilirdim.

Köpeğim Poka'ya baktığımda onda tabiatın nice güzelliğinden, mucizesinden birini görüyorum. Tıpkı çocuklara baktığımda gördüğüm gibi.

Bir araya geldiklerinde ise harikalar yaratıyorlar!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder